Hoppa till sidans innehåll

Att vara Funktionär


Din roll som funktionär är helt avgörande för att några tävlingar ska kunna arrangeras. Här finns några av de olika Funktionärspass som behövs under en tävling beskrivet: 

  • Tävlingsledare: Som tävlingsledare är du ansvarig för tävlingen och har gått utbildning via Skånes Rf. Du är den som skapar propositionen, gör funktionärsschema, bokar domare & banbyggare och ser till att det finns priser hemma. Du är också ansvarig för att anläggningen är i gott skick (med hjälp av andra) för att ha tävling. Du förbereder avspärrningar, datorer och tidtagningsutrustning mm. När tävlingen väl drar igång är det dags att ta ett djupt andetag och njuta av alla ritter och hoppas att allt man förberett är på plats. 
  • Ringmaster till banan: Är den som släpper in rätt ekipage på banan Ofta ett roligt pass om man vill följa ryttare både på framridning och på banan. Kräver en stark röst och visst tålamod då man träffar både nervösa ryttare och medföljande. 
  • Ringmaster till framhoppningen: Ropar in nästa på tur som får börja hoppa fram. Kräver också en stark röst och ibland både solskyddsfaktor eller regnkläder. 
  • Banpersonal hopptävling: Hjälper banbyggaren att ändra banor mellan klasserna/kategorier. Plocka upp bajs och krattar efter hästar som tävlar samt släpper ut de ryttare som är klara på banan. Vill du följa ryttarna på nära håll är det här du ska vara! Kräver att du har viss kunskap om hur en hopptävling går till samt hur skållor och hindermaterial fungerar. 
  • Tidtagare hopptävling; Sitter bredvid domaren i domarburen. Kräver en viss datorvana och man måste vara lite stresstålig. Ett roligt pass om du vill följa alla ryttare på banan och få det senaste skvallret :-)
  • Domarsekreterare: Kräver inga förkunskaper mer än att man är skrivkunnig. Ett roligt pass om du vill följa varje ekipage. Som skrivare till en dressyrdomare är detta "the place to be" om du vill lära dig mer!
  • Sekretariatet: Den som är ansvarig måste ha god kunskap i TDB (Tävlingsdatabasen) samt Equipe. Allt sker genom dator så man måste ha god datavana. Fixar med byten, startlistor, vaccinationskontroller och är navet för hela tävlingen. Hit kommer alla med mer eller mindre konstiga frågor :-) både före, under och efter tävlingen. 
  • Cafeterian: Kanske tävlingens viktigaste plats om du frågar vissa. Är på plats en timme innan tävlingen börjar för att koka kaffe och göra bullar. Måste ha bra ordningssinne, vara stresstålig och tycka om att träffa folk. Här gör du alla besökare glada! 

 

 Stävie Rf tackar våra sponsorer: 

 

gulliksson  

melle

 

alfalaval

 

 

 

Nu går startskottet för Sparbanken Skåne - Sparbanken Skåne

 

Hitta oss på Facebook! 

 

Bildresultat för facebook logotyp

 

Kontaktuppgifter 

This is a mailto link 

Bg 703-6023

 


Egentid i ridhuset

Ridhusregler

Ridhusschema

 Stävie Rf är en rökfri anläggning!


Samarbete Stävie vs Torns

3-3-company_logo1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Postadress:
Stävie RF - Ridsport
Helen Hwasser, Vallkärra 311
22591 Lund

Besöksadress:
Vallkärra Boställe
22591 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info