Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Så funkar det:

Inför varje termin ska föreningen ansöka om vilka tävlingar man vill ha. Detta görs terminen innan, dvs på hösten för vårens tävlingar och på våren för höstens tävlingar. Ansökan läggs in i TDB (Tävlingsdatabasen) där man anger disciplin, häst/ponny samt vilka prel. klasser man vill ha.

När ansökan är klar inbjuds varje förening till ett Tävlingsfördelningsmöte efter att ansökningstiden gått ut. Då går alla, med hjälp av personal från Skånes Ridsportförbund, igenom varje tävlingsvecka för terminen och reder ut ev. krockar med närliggande klubbar. Klubbarna kan också själv ta kontakt med varandra för att få en så bra termin som möjligt för alla tävlingsryttare. På Tävlingsfördelningsmötet går Skånes RF också igenom ev. nyheter gällande lag, TR och övriga regler. 

Undantag är ansökan om Nationella tävlingar då detta ska ske i augusti för hela kommande år. Denna ansökan skickas till Svenska Ridsportförbundet och ligger sedan fast. 

Vid varje tävling krävs en Tävlingsledare. Denna är utbildad av förbundet och ska ha egna tävlingsmeriter samt god kunskap om TR och hur en tävling ska genomföras. Det är Tävlingsledaren som ansvarar för att ansöka om nya tävlingar till kommande termin. 

Några månader innan tävlingen gör Tävlingsledaren själva propositionen. Denna görs i TDB och då fastställs vilka klasser man ska ha, vad varje klass ska kosta och vilka priser/premier som ska delas ut. Även sponsorer, veterinär och domare ska vara klara och bokade och läggs in i "proppen". Den som ska ansvara för sekretariatet och ta emot frågor ska också vara bokad och klar. 

Inför varje termin träffas sedan föreningens Tävlingsledare för att gemensamt göra det s.k. Funktionärsschemat. Läs mer om detta under fliken Funktionär. Föreningen är helt beroende av sina medlemmar för att kunna genomföra tävlingar. 

Föreningen söker alltid fler som vill engagera sig som Tävlingsledare och betalar den utbildning som erbjuds av förbundet. Hör av dig till någon i styrelsen eller någon av de Tävlingsledare som finns i klubben för mer info. 

Under pågående tävlingar är hela anläggningen stängd för icke-tävlande ekipage.  

Anläggningsskisser:   

Anl. skiss 20200624

Utomhus hoppning     Utomhus hoppning framridning inne   Inomhus hoppning     Inomhus dressyr   Utomhus dressyr  

 

Karta/Vägbeskrivning:  LÄNK

 

De flesta av våra tävlingar, propositioner, Ryttarmeddelande, Start- och resultatlistor finner du i Equipe eller i TDB

 

 

Uppdaterad: 19 APR 2018 07:49 Skribent: Monika Håkansson

Postadress:
Stävie RF - Ridsport
Helen Hwasser, Vallkärra 311
22591 Lund

Besöksadress:
Vallkärra Boställe
22591 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info